Babysvømning

Holdet er for børn på 5 uger - 18 mdr. med en forældre i vandet
 
Hvor: Holdet varer 30 minutter og afholdes i varmtvandsbassinets dybe ende, hvor voksne kan bunde.

Hvem: Babysvømning er for børn fra 5 uger -18 mdr. 
Man kan begynde til babysvømning, når navlen er faldet af og er tør og fin. Det kan være en god ide at tjekke med egen læge ved 5 ugers undersøgelsen, hvis man er i tvivl, om baby er klar til at komme i svømmehallen. 
 
Til babysvømning er der en forælder med i vandet. Det er dog muligt at tilkøbe en plads til en ekstra forældre eller pårørende over 16 år ved at klikke her.

Formål: Til babysvømning er det primære formål at vandtilvænne barnet. Barnet skal føle sig tryg i vandet og lære det at kende. Barnet får en masse nyttige motoriske og sanselige oplevelser såsom at flyde på vandet med støtte eller at komme frem i vandet ved at bevæge arme og ben.
 
Undervisning: Der undervises struktureret via. legeaktiviteter og sanglege. Det skal først og fremmest være sjovt og derfor udfordres barnet motorisk svarende til dets udviklingsniveau. I undervisningen er der generelt ingen brug af fastsiddende hjælpemidler. 

Badeble: Baby skal have en godkendt svømmeble på i vandet. De kan købes i svømmehallen eller i større supermarkeder. Det er ikke et krav at barnet har badetøj på over bleen men hvis bleen ikke sidder tæt vil vi anbefale det.

Praktisk: Der er omklædningsfaciliteter for baby i både herre- og dameomklædning med puslepuder og badekar.
For de helt små babyer er der ligeledes 2 badekar og puslepuder inde ved varmtvandsbassinet.
 
Husk at både baby og forælder skal vaskes grundigt, før man går i bassinet. Din baby kan med fordel anbringes i en autostol eller på vores puslepuder mens du bader.
Det anbefales at have en hue med til baby til efter svømning - uanset årstiden for at forebygge øreinfektioner.
 
Hvornår: Man kan starte når som helst i løbet af vores sæson da vi tilrettelægger undervisningen så alle kan være med.
 
 
Obs. Det er ikke nødvendigt at melde afbud ved fravær en kort periode.
 
 
 
Odder Svømmeklub | Nølevvej 6, 8300 Odder