Babysvømning

Babyhold er for børn på 5 uger - 18 mdr. med en forælder i vandet
 
Hvor: Babysvømning afholdes i varmtvandsbassinets dybe ende, hvor voksne kan bunde.

Hvornår: Vi har babyhold mandag-fredag efter kl. 15 og torsdag formiddag/middag. Undervisningen varer 30 min, og du kan starte på et hold når som helst i løbet af sæsonen, da vi tilrettelægger undervisningen, så alle kan være med.

Hvem: Babysvømning er for børn fra de er 5 uger til ca. 18 mdr. og deres forældre.
Man kan begynde til babysvømning, når navlen er faldet af og er tør og fin. Det kan være en god ide at tjekke med egen læge ved 5 ugers undersøgelsen, hvis man er i tvivl, om baby er klar til at komme i svømmehallen.
Til babysvømning er der én forælder med i vandet. Det er muligt at tilkøbe en plads til en ekstra forælder eller pårørende over 16 år.

Formål: Til babysvømning er det primære formål at vandtilvænne barnet. Barnet skal føle sig tryg i vandet og lære det at kende. Barnet får en masse nyttige motoriske og sanselige oplevelser såsom at flyde på vandet med støtte eller at komme frem i vandet ved at bevæge arme og ben.

Undervisning: Der undervises struktureret via legeaktiviteter og sanglege. Det skal først og fremmest være sjovt og derfor udfordres barnet motorisk svarende til dets udviklingsniveau. I undervisningen er der generelt ingen brug af fastsiddende hjælpemidler.
 
Praktisk: Der er omklædningsfaciliteter for baby i både herre- og dameomklædning med puslepuder, kravlegård og badekar. Derudover er der en kravlegård i begge omklædningsrum.
For de helt små babyer er der ligeledes 2 badekar og puslepuder inde ved varmtvandsbassinet. Du har således mulighed for f.eks. at have baby med i en autostol gennem omklædningen, hvor du klæder om, og så efterfølgende klæde baby om inde ved varmtvandsbassinet. Det kan være en fordel i eftermiddagstimerne, hvor der er mange mennesker i omklædningsrummene. Husk at både baby og forælder skal vaskes grundigt uden badetøj, før man går i bassinet. Det anbefales at have en hue med til baby til efter svømning - uanset årstiden - for at forebygge øreinfektioner.

Badeble: Baby skal have en godkendt svømmeble på i vandet. De kan købes i svømmehallen eller i større supermarkeder. Vi anbefaler, at baby udover badeble har badebukser/badetøj for at sikre, at det sidder tæt. I kan i svømmehallen også købe badebukser med indbygget ble, som i sig selv er tilstrækkelige.

Bemærkninger: Det er ikke nødvendigt at melde afbud ved fravær en kort periode.

Tilmelding: Klik her for tilmelding og for at se holdoversigt.
 
Målsætninger – klar til oprykning, når dit barn kan:
På baby og småbørnshold, vurderes det bedst passende hold overvejende ud fra alder. Derudover kan barnets niveau ud fra svømningens fire grundfærdigheder tages i betragtning (se under).

Bevægelse; afsæt fra kant sammen med forælder, fri bevægelse m. flydemiddel u. forælder eller med let støtte fra forælder
Balance; flyde med støtte fra forælder, siddende eller stående balance med greb
Elementskifte; springe i fra kanten og kravle langs kanten evt. op på kanten med støtte fra forælder
Vejrtrækning; tryg ved at dykke mellem to voksne (torpedodyk), puste bobler eller have læberne i vandoverfladen 
Odder Svømmeklub | Nølevvej 6, 8300 Odder