Æresmedlemmer   
       
Lis Glasdam (sæson 1999)
Lis blev i 1999 udnævnt som æresmedlem af Odder Svømmeklub – dengang kaldt Odder I.G.F.’s svømme- og poloafdeling. Lis blev tildelt titlen som æresmedlem grundet hendes mangeårige engagement og indsats i Odder Svømmeklub. Lis havde en stor rolle i stiftelsen af Odder Svømmeklub tilbage i 1974 og har med sin store passion for svømmesporten således fra start gjort en aktiv og positiv indsats i klubben.
 
Lis var med til at stifte Odder Svømmeklub i maj 1974. Det var nemlig året, hvor Odder Kommune bevilligede og byggede en svømmehal, der ikke var mange dage gammel før Lis og andre svømme-glade mennesker i byen på en generalforsamling i hovedforeningen (Odder IGF) fik sat gang i svømmeklubben. Ved samme lejlighed blev Lis blev valgt som klubbens første formand, og med Lis’ svømmeerfaring gav det rigtig god mening. Faktisk er der mange gode grunde til at kalde Lis for svømmeklubbens mor! 
Lis er født i 1937 på Fyn, hvor hun begyndte at svømme som 10-årig. Dengang foregik det hos svømmeklubben FREM Odense, for hvem hun senere slog flere rekorder i vandet. I 1950’erne er Lis landsholdssvømmer, hun vinder flere danske mesterskaber, og i 1953 kunne hun kalde sig nordisk mester i 100 m butterfly.
Senere i 50’erne lægger Lis for en stund konkurrencesvømningen på hylden. Med sin mand flytter hun til Odder, hvor det eneste vand, der er at svømme i, er havet. Så efter mange år uden svømning i bassin, er Lis hurtig til at etablere en forening, så snart der endelig blev bygget en Svømmehal i Odder. Det blev startskuddet til Lis’ fortsatte svømmekarriere som mastersvømmer, træner og livredder. 
Siden har Lis deltaget i og vundet flere store mesterskaber som Mastersvømmer i både ind- og udland; heriblandt World Masters Games i Aarhus i 1989, Masters VM i Brasilien i 1990 og World Masters Games i Australien i 1994. I Odder Svømmeklub har Lis været træner for alt fra konkurrencehold til vandskræk- og handicaphold, og i mange år fungerede hun samtidig som livredder i svømmehallen. Selvom Lis ikke længere er aktiv i klubben, vil hun altid være en del af Odder Svømmeklub. Hun er fortsat bosat i Odder, hvor hun flittigt følger med i, hvad der sker i hos OS. 

 

Birte Juul

Svend Jönsson (sæson 2015/2016)
Svend er, til trods for at han har rundet de 84 år, en aktiv svømmer på vores motionisthold. Han har gennem hele livet haft crawl som favorit disciplin, og det har han stadig. Dog er det brystsvømningen, der bruges mest til træningen i dag, da han her kan praktisere det, som en tidligere træner, Britta Houmand, prædikede nemlig ”Hviiiiile”. 
Den 28. marts 1932 kom Svend til verden i København, hvor han boede til han var ca. 10 år. Det var også her han lærte at svømme. Det foregik i Københavns havn, hvor hans far og onkler lærte ham de grundlæggende teknikker. Herefter flyttede Svend til Horsens med sin mor og bror. 
Med en uddannelse som tømrer har han været med til at sætte sit præg på det Odder, som vi kender i dag, da han blandt andet har været med til at bygge både Skovbakkeskolen, Parkvejens skole og ikke mindst Odder Svømmehal. 

Da Odder Svømmehal stod færdig, men endnu ikke var officielt åbnet, var Svend den første der hoppede i vandet. Odder Svømmeklub har fra starten været en del af familien, datteren Bente deltog i den stiftende generalforsamling og Svend har fulgt klubben først som forældre, og da vi fik motionisthold, også som svømmer. Igennem en årerække var Svend hjælpertræner hos Bente på nogle af vores Vandhunde-hold. Svend har også svømmet så eksotiske steder som i Venezuela, så når han hos vores Vandhunde-hold er blevet mødt af en flok ”farlige krokodiller”, har det ikke kunnet slå ham ud. 

Svend Jönsson blev æresmedlem i Odder Svømmeklub, fordi han er et forbillede og et levende bevis på, at der i Odder Svømmeklub er plads til alle fra baby til pensionist.

Vores sponsorer