Voksensvømning - begynder/vandskræk

Holdet er for dig, der ikke har erfaring med svømning og har et ønske om at blive fortrolig og tryg i vand

Hvor: Begynder/vandskræk-holdet foregår i den lave ende (90 cm dybt) af 25 m vippebassin.

Hvornår: Vi tilbyder undervisning for voksne begyndere mandag aften.
 
Hvem: Holdet er til dig, der aldrig rigtig har lært at svømme og derfor er utryg i vand, særligt på dybt vand. Det er også for dig, der har en form for angst i og/eller med vand f.eks. kendetegnende ved ikke at bryde sig om at få hovedet under vandet.
 
Formål: På holdet er målet, at du lærer at blive fortrolig med vand, så du trygt kan bevæge dig rundt i bassinet, og i stigende grad også føler dig tryg ved at være på dybt vand. Konkrete mål er bl.a. at kunne få hovedet under vand, flyde og svømme på mave og ryg.
 
Undervisning: Undervisningen tager udgangspunkt i dit niveau og dine behov, så du kan udvikle dig i dit eget tempo. Der lægges vægt på vandtilvænning og indlæring af basale færdigheder med henblik på senere at kunne svømme selvstændigt. De basale færdigheder indebærer f.eks. at få hovedet under vand, komme fra rygliggende til stående, komme fra maveliggende til stående, flyde på maven, flyde på ryggen, bevæge sig fremad og komme op at stå uden brug af kant.
Du kan forvente at undervisningen har følgende opbygning; introduktion, balanceøvelser, dagens tema, fælles afslutning.
Der er altid mindst en træner over 18 år i vandet med svømmerne.
 
Praktisk: Som på alle vores øvrige hold, er du velkommen til at kontakte os for en gratis prøvetime, hvor du kan møde træner(ne) og blive klogere på, hvad holdet kan tilbyde dig.
 
Bemærkninger: Vi anbefaler, at du medbringer svømmebriller. Vi laver øvelser både med og uden svømmebriller, men til f.eks. dykkeøvelser og tekniske øvelser er det en fordel at have svømmebriller på.
 
Når du har overvundet sin angst for vand og blevet tryg ved at svømme på dybt vand, anbefaler vi, at du fortsætter på nogle af vores andre svømmehold for fortsat at arbejde med din svømmeteknik. Det kunne f.eks. være vores svømmehold for letøvede voksne eller vores motionisthold, der er et mere fleksibelt træningstilbud.
 
Tilmelding: Klik her for tilmelding og for at se holdoversigt.
Odder Svømmeklub | Nølevvej 6, 8300 Odder