Udspring

Holdet er for børn og unge på ca. 10-16 år som vil udfordre sig selv med forskellige udspring

Hvor: Udspring foregår i den dybe ende (3,8 m) af vippebassinet.
 
Hvornår: Udspringsholdet er i gang mandag eftermiddag i 45 min.
 
Hvem: Holdet er for børn, tweens og teens fra ca. 10-16 år, der er vild med vand og ønsker at udforske og lege med udspringsdelen. Du skal være en stabil svømmer, som evt. har gået eller går på et mere svømme-baseret hold, men ikke (længere) gider banesvømning.

Formål: På udspringsholdet er målet at lære en række teknikker til at forbedre dine spring, lære nye spring, samt at eksperimentere med mange forskellige udspring. Der er fokus på det legende og udfordrende ved udspring frem for svømmeteknik.
 
Undervisning: Udspring er en blanding af fælles og individuel undervisning. Der er fokus på at fejlrette den enkel og tages udgangspunkt i deltagernes forskellige niveau, som de har tillært på øvrige svømmehold. Overordnet handler det om at spring fra kant, skammel eller vipper, mens det i langt mindre grad handler om svømning, men der kan f.eks. bruges svømning eller lege/aktiviteter uden spring til opvarmning.
Du får mulighed for at øve bomber, saltomortaler, hovedspring og måske endda med skrue? Kun fantasien sætter grænser. For teknisk at forbedre dine udspring kan en del af undervisningen også foregå på land.
Der vil altid være en 18+ træner tilknyttet holdet.
 
Praktisk: Vi ser gerne, at forældre holder sig ude af syne under svømmeundervisningen, da vi således oplever større koncentration og indlevelse hos børnene. Barnet afleveres ved kanten, hvorefter vi henviser forældre til at sidde på balkonen eller i fællesrummet ved indgangen til svømmehallen. Til den første svømmeundervisning hver måned, inviterer vi forældre med ind for at følge svømningen i tilskuerområdet eller stående ved kanten. Vær dog opmærksom på ikke at forstyrre trænerne.
Har du eller dit barn af en eller anden årsag behov for, at du er til stede og i syne, bedes du fortælle det til træneren eller den breddeansvarlige.
 
Bemærkninger: Vi anbefaler, at børnene medbringer svømmebriller. Vi laver øvelser både med og uden svømmebriller, men til f.eks. dykkeøvelser og tekniske øvelser er det en fordel at have svømmebriller på.

Udspring kan både betragtes som et alternativ og et supplement til vores mere svømmeteknisk-baserede hold, hvor fokus er at lære at svømme. Der opnås 50 % rabat på holdtilmeldinger udover det først-tilmeldte hold.
 
Tilmelding: Klik her for tilmelding og for at se holdoversigt.
Har du i løbet af sommerferien forelsket dig hoppepuder? Er du ved at være træt af at hoppe på trampolin alene hjemme i haven? Eller elsker du bare at hoppe fra vipper, når du er i svømmehallen? Så har Odder Svømmeklub netop oprettet et nyt hold, som er lige noget for dig!
Odder Svømmeklub | Nølevvej 6, 8300 Odder