Nye indlæg

Kategorier

Odder-svømmere tester nyrenoveret svømmebassin i Aarhus

22-05-2017
Der blev endnu en gang prøvet kræfter med 50 meter bassin forud for sæsonens afsluttende mesterskaber for årgangs-, junior- og seniorsvømmere
 
Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse.
 
Af: Klaus Bach Christensen
 
Odder Svømmeklub stillede i weekenden op med svømmere fra stort set hele konkurrenceafdelingen, da AGF Svømmeklub den 19.-21. maj afholdt Danbolig Aarhus Open.
 
At svømmebassinet var dobbelt så langt, som det bassin Odder-svømmerne normalt træner i hjemme i Spektrum Odder Svømmehal, lod dog ikke til at genere Oskar Jørgensen, der til dagligt svømmer på førsteholdet i Odder Svømmeklub. Efter et hektisk indledende afsnit fredag eftermiddag/aften valgte Oskar Jørgensen at afslutte stævnet med et sandt festfyrværkeri, da han smadrede sin hidtige personlige rekord fra Vestdanske Langbane Mesterskaber på 400 meter fri med hele fire sekunder. Oskar svømmede tilmed de sidste 100 meter på under et minut, hvilket mange konkurrencesvømmere har svært ved at gøre, hvis de blot skal svømme 100 meter fri.
 
Tiden rakte endvidere til 716 FINA Point, hvilket var nok til, at Oskar Jørgensen afslutningsvis kunne få overrakt en præmie for den bedste herre præstation under stævnet. Det skal derfor blive spændende at se, hvor hurtig Oskar Jørgensen kan svømme til Danmarks Mesterskaberne, som afholdes først i skolernes sommerferie.
 
Oskar Jørgensen får overrakt prisen for den bedste herre præstation under stævnet. Klik på billedet for at se det i fuld størrelse.
 
Til stævnet deltog også Ida Sabro, Katrine Skytt Nielsen og Rosa Sigel Thomsen, som dagligt svømmer på svømmeklubbens Medley-2 hold. De tre piger havde ikke vildt megen erfaring med at svømme på langbane, men de klarede sig alle igennem weekenden på fornem vis, hvilket resulterede i en masse personlige rekorder.
 
Selvom der havde været mange starter og svømmere i vandet om fredagen, viste lørdag sig ikke at være nogen undtagelse, hvad angår spænding og hektik. Efter et indledende afsnit med mange blandende præstationer, skulle finalerne så småt til at starte. K2-svømmeren, Jacob Lyse Søe, var blevet hentet og næsten kommet hjem til Odder, da hans træner pludselig ringende ham op. Der havde været en afmelding til finalen på 50 meter fri, så Jacob Lyse Søe kunne nu få lov at svømme i stedet for den afmeldte svømmer. Tilbuddet om finalepladsen skulle han ikke tænke over to gange. Bilen blev vendt, og afsted det gik mod Svømmestadion i Aarhus. Turen skulle vise sig ikke at være spildt, idet Jacob Lyse Søe ikke blot forberede sin personlige rekord fra morgens indledende afsnit. Han forbedrede den med næsten et helt sekund til stor glæde for svømmeren, som også kendes under navnet, Hurtig-Smølf.
 
Svømmestævnet bød endvidere på medaljer til Mads Emil Hermansen, Sander Møller Jürgensen, Thor Nedergaard, Kasper Johnsen, Maja Fridberg Madsen, Mathilde Lauridsen, Camilla Angaard og Nikolaj Isdahl. Mange af svømmerne deltog også i finaleafsnittene sammen med andre svømmekammerater lørdag og søndag aften.
 
I sommerferien gentager Odder Svømmeklub vinterferiens succesfulde Aqua Camp. Alle svømmeglade børn i alderen 7-12 kan komme på svømmecamp i sommerferiens uge 26 og 27. Tilmelding foregår efter først til mølle-princippet på svømmeklubbens hjemmeside, hvor medlemmer og andre vandhunde kan tilmelde sig.

Kategori: Klub Nyheder
Odder Svømmeklub | Nølevvej 6, 8300 Odder