Nye indlæg

Kategorier

Spektrum Odder Swim Cup lykkedes til bravur

26-03-2017
Odder Svømmeklub afviklede for femte gang i træk Spektrum Odder Swim Cup til stor bravur
 
Drikkedunkskast med gavekort til svømmeshoppen Proswim
 
Af: Klaus Bach Christensen
 
I forrige weekend afholdt Odder Svømmeklub sit årlige Spektrum Odder Swim Cup svømmestævne. De forrige fem gange har alle været en stor succes, og i år var ingen undtagelse. Allerede inden den officielle stævneinvitation var sendt ud, havde svømmeklubber helt fra Thisted til København forhåndsreserveret stævnets 2200 antal starter.
 
”Vi har i år måtte afvise rigtig mange klubber. Det er fantastisk at kunne fylde stævnet, men vi havde da gerne set, at vi havde plads til alle,” forklarer cheftræner i Odder Svømmeklub, Mads Hjorth.
 
Spektrum Odder Swim Cup var igen i år placeret i den sidste weekend, hvor det er muligt at opnå kvalifikation til forårets Vestdanske Årgangsmesterskaber, hvilket kan være skyld i den store interesse for svømmestævnet. Formand i Odder Svømmeklub, Lars Rasmussen, mener dog ikke udelukkende, at det er stævnets placering, som er afgørende for dets store succes.
 
”Igen i år har vi fået så rosende ord, hvilket naturligvis skal sendes videre til alle vores frivillige, som hjælper til op mod, under og efter stævnet. De ligger mange timer og en stor indsats i, at stævnet kan blive afviklet under de bedste forudsætninger for svømmerne, hvilket vi i bestyrelsen er dybt taknemmelige for. Jeg tror, det er deres indsats, som skyldes svømmestævnets succes,” siger Lars Rasmussen.
 
En weekend med kravtider på spil
Dansk Svømmeunion ændrede sidste år proceduren for, hvordan det er muligt at kvalificere sig til henholdsvis Vestdanske- og Østdanske Årgangsmesterskaber. Ændringerne betyder, at svømmerne nu kun kan kvalificere sig i medley-løb, hvor alle svømningens fire stilarter indgår. Der var derfor mange Odder-svømmere, som skulle prøve sig selv af i de forskellige medley-løb i håb om at kvalificere sig til mesterskaberne. Bedst lykkedes det for Viktor Nørrevang, som forberede sin rekord på 100 meter medley med næsten 10 sekunder og dermed skal med til sit første Vestdanske Årgangsmesterskab.
 
”Jeg troede på mig selv og vidste, at det var muligt. Bag startskamlen var jeg naturligvis en smule nervøs, men da jeg først sprang i vandet, svømmede jeg bare så hurtigt, som jeg kunne,” fortæller en glad Viktor Nørrevang.
 
Svømmeklubben Kvik Kastrup, som tilbage i december blev nummer to i den danske svømmeliga, deltog også til stævnet. I alt deltog Danmarks næstbedste klub med over 70 svømmere, hvilket bestemt var med til at hæve stævnets niveau. Den øgede konkurrence fik Odder-svømmerne bestemt at føle, men flere af svømmerne hilste den øgede konkurrence velkommen.
 
Som noget nyt blev der svømmet 4x50 Hold Medley under lørdagens finaleafsnit, hvilket skabte en energisk stemning.
 
Sander Møller Jürgensen fortsatte med at høste frugterne af sin flotte træningsindsats ved blandt andet at vinde guld på 200 meter fri og 50 meter bryst. Hans holdkammerat, Tobias Nielsen, ville bestemt heller ikke holde sig tilbage og vandt en flot bronzemedalje i finalen på 50 meter fri lørdag eftermiddag. Tobias Nielsen svømmede samtidig en rigtig flot tid.
 
Udover drengene svømmede også K1-svømmer, Liv Hingeberg, hurtigt. Hun gør sig bedst i crawlløbene og svømmede i løbet af weekenden en stor personlig rekord på 200 meter crawl. Tiden var samtidig også hurtigt nok til, at Liv Hingeberg kunne få rakt en guldmedalje om halsen. Derudover præsterede drengene, Nicholas Bundgaard og Alexander Johnsen, også flot under stævnet.
 
I alt var 11 klubber repræsenteret under stævnet. Flere end 350 svømmere tilbragte deres weekend i Spektrum Odder Svømmehal og på Parkvejens Skole, hvor svømmerne spiste og sov. Lørdagens finaleafsnit blev overværet af op i mod 600 mennesker, samt de som så med LIVE på Odder Svømmeklubs YouTube-kanal, hvor hele stævnet, som noget nyt, blev transmitteret.
 
Næste opgave for de mange Odder-svømmere er i påskeferien, hvor svømmeklubbens Medley 2-, Bobler- og Talenthold skal på træningslejr i Ebeltoft. Klubbens K2-hold skal på træningslejr i Vildbjerg, hvor planen er, at der skal fuld damp på træningen, så formen er i top, når de føromtalte Vestdanske Årgangsmesterskaber afvikles i Thisted sidst i april.

Kategori: Klub Nyheder
Odder Svømmeklub | Nølevvej 6, 8300 Odder