Nye indlæg

Kategorier

Topplaceringer til flere Odder-svømmere

06-02-2017
Energifyldte Odder-svømmere svømmede sig til et hav af flotte personlige rekorder og absolutte topplaceringer under Danske Årgangsmesterskaber
 
Af: Klaus Bach Christensen
 
Første weekend i februar er som regel lig med Danske Årgangsmesterskaber i svømmesporten. Denne gang var ingen undtagelse. Vinterens kortbanemesterskaber blev afholdt på Fyn i henholdsvis Odense og Ringe, hvor Danmarks årgangselite var samlet.
 
Fredag eftermiddag var der medley på programmet, hvilket skulle vise sig at blive en pose blandede bolsjer. Sander Møller Jürgensen og Camilla Angaard svømmede begge flotte og store personlige rekorder i deres medleyløb, mens det aldrig rigtig kom til at fungere for Jacob Lyse Søe og Tobias Nielsen. Det skulle dog vise sig, at de to drenge blot skulle svømme nervøsiteten af sig, da de resten af stævnet leverede god svømning.
 
Holdkap giver vinger
Startvanskelighederne var også ovre, da Odder Svømmeklubs første mix-holdkap sprang i vandet fredag aften. Her overgik alle fire svømmere deres hidtidige personlige rekorder, hvilket betød, at holdkappen svømmede markant hurtigere end den tilmeldte tid. Det er første gang, at Dansk Svømmeunion har sat mix-holdkapper på programmet til Danske Årgangsmesterskaber. En mix-holdkap består af to piger og to drenge. I hallen skabte holdkapperne stor spænding, da de oftest blev vundet helt til sidst ved enten, at en dreng fik hentet den foranliggende pige, eller når den førende pigen holdt fronten hele vejen til mål.
 
Under lørdagens stævneafsnit skulle endnu en Odder mix-holdkap i vandet. Denne bestod af Jacob Lyse Søe, Mathilde Lauridsen, Camilla Angaard og Thor Nedergaard, som endnu en gang overgik trænerens forventninger ved at svømme hele 15 sekunder hurtigere end holdkappens anmeldelsestid.
 
Søndagen blev afsluttet med endnu en mix-holdkap. Denne gang i disciplinen 4x100 meter fri. Kort inden havde tre af holdkappens svømmere været i vandet for at svømme 200 meter butterfly. Trods distancen er en af de, som virkelig trækker tænder ud, var der stadig krafter til en sidste energiudladning. Thor Nedergaard, som var flyvende under stævnet med to top ti-placeringer startede ud med at svømme ny personlig rekord med næsten hele 3 sekunder. Det gav tro på tingene for de andre deltagere, hvor særligt Camilla Angaard sluttede et også forrygende dansk mesterskab af med at svømme næsten fire sekunder hurtigere på 100 meter fri distancen.
 
Flere debutanter
For svømmerne Kathrine Bech Nielsen, Mathilde Lauridsen, Sander Møller Jürgensen og Tobias Nielsen var det første gang, at de deltog til Danske Årgangsmesterskaber og tilsyneladende heller ikke sidste. Alle unge svømmere gav den under hele weekenden fuld gas, hvilket blandet andet resulterede i en imponerende sjetteplads på 50 meter brystsvømning for Sander Møller Jürgensen. Fremmod stævnet havde han særligt arbejdet med sit pull-out under vandet, hvor der kunne spores markant fremgang. Desværre betød et meget langsomt startspring, at han aldrig kom til at blande sig mellem medaljetagerne.
 
Den tidligere førsteholdssvømmer, Jonatan Balladone, blev sidst på efteråret ansat som assistenttræner på klubbens K2-hold, som netop er holdet for årgangssvømmere. Han havde derfor sammen med ovennævnte svømmere også sin debut, som træner, til et mesterskab.
 
”Det har været rigtig spændende og interessant pludselig at stå på bassinkanten. Jeg synes, at jeg er faldet godt til, og trænerrollen tiltaler mig rigtig meget, siger Jonatan Balladone, som håber at få endnu flere svømmere med til henholdsvis Vestdanske Årgangsmesterskaber i april og Danske Årgangsmesterskaber i juni.
 
Den næste tid byder på træningslejr for klubbens K2-svømmere, som skal på træningslejr til Terndrup. K1-svømmerne kan midlertidigt godt finde solcremen frem. De skal nemlig hele 16 dage på Fuerteventura.

Kategori: Klub Nyheder
Odder Svømmeklub | Nølevvej 6, 8300 Odder