Nye indlæg

Kategorier

Sponsorstævne er guld værd

12-10-2016
Spektrum Odder Svømmehal var fredag den 7. oktober klædt op til fest, da Odder Svømmeklubs årlige Sponsorstævne blev afviklet.
 
Af: Klaus Bach Christensen
 
”Jeg har et mål om at svømme 5 kilometer.”
 
Ordene kommer fra en målrettet og ambitiøs dreng på 18 år. Oskar Jørgensen er drengens navn. Om ganske få minutter venter der 60 minutter med helt præcist 200 koldbøttevendinger, hvis Oskar Jørgensen skal nå sit mål. Nogle vil med god ret undre sig over, om den unge knægt ikke bliver rundtosset af alle de koldbøtter, som tilmed kommer til at foregå i et hurtigt tempo.
 
”Det skulle blive første gang, hvis jeg bliver rundtosset. Jeg har aldrig rigtig tænkt over, at jeg skal lave så mange koldbøtter,” forklarer en smågrinende Oskar Jørgensen.
 
Sponsorerstævne skaber fælleskab
Oskar og hans klubkammerater har de seneste uger brugt en masse tid på at besøge og skabe kontakt til sponsorer, hvilket i sagens natur er helt essentielt for at kunne afholde et Sponsorstævne. Onsdag den. 21 september gik hele Odder Svømmeklubs Konkurrenceafdeling, på tværs af holdene, ud i mindre grupper for at besøge interesserede sponsorer.
 
”Ofte er det svært at få skabt det her store fælleskab på tværs af holdene i Konkurrenceafdelingen, da holdene som regel træner uafhængigt af hinanden”, siger Mads Hjorth, som er sportschef i Odder Svømmeklub.
 
Han forklarer, at målet med Sponsorstævnet netop også går ud på, at skabe et bånd på tværs af klubbens yngste- og ældste konkurrencesvømmere.
 
En vigtig dag for Odder Svømmeklub
”Bannerne skal op at hænge. Nu hænger de skævt. Lidt til venstre. Der! Nu er den der.”
 
Der er masser af aktivitet allerede fredag formiddag i Spektrum Odder Svømmehal. Flere frivillige, inklusiv formand, Lars Rasmussen, og sponsorchef, Tonny Christensen, er i fuld gang med at hænge bannere op, få stillet højtalerne frem og opsat en bar inde i svømmehallen, så publikum kan få lidt koldt til ganen. I år er der hele 130 sponsorer, som har valgt at støtte de deltagende svømmere.
 
”Det varmer da helt sikkert, at erhvervslivet i og omkring Odder ønsker at støtte svømmerne og svømmeklubben i den grad, som de gør. Det gør det også lidt sjovere at tage en dag fri fra jobbet for at være med til at skabe en ordentlig kulisse til svømmerne og de forældre samt sponsorer, som møder op,” siger Lars Rasmussen, mens han står og tester mikrofonen, som han senere på dagen skal bruge til at speake med, når Sponsorstævnet for alvor starter.
 
Ifølge Tonny Christensen er sådanne dage i Odder Svømmeklub guld værd, idet der oftest kommer nye i svømmehallen og får øjnene op for, hvad svømmeklubben i virkeligheden er for en størrelse. Fra toppen af de grå bjælker foran Spektrum Odder Svømmehal slår han samtidig fast, at sponsorer, uanset størrelse, alle er med til at hjælpe og holde liv i svømmeklubben. Samtidig er de med til at sikre, at svømmeklubben fortsat har en sund og bæredygtig økonomi.
 
Det sidste minut
Folk rejser sig og samler sig klappende rundt om basinnet. De taktfaste klap runger højt i hallen, og presser svømmerne til at trække de sidste kræfter ud af arme og ben. Tiden løber ud og svømmerne vender sig flydende om på ryggen for at puste ud.
 
”Hvor langt nåede jeg?” spørger Oskar Jørgensen med ildrøde kinder.
 
”4950 meter," svarer banetælleren.
 
Oskar nikker veltilfreds og erkender, at målet om at svømme fem kilometer, desværre først kan blive realiseret til næste års Sponsorstævne.
 
Konkurrenceafdelingens svømmere fik i alt svømmet 175 kilometer, hvilket lige præcis er tre kilometer kortere end sidste år. De mindre svømmede kilometer skal ses i lyset af, at flere ældre svømmere er stoppet i klubben siden sidste år som følge af blandt andet nye interesser og efterskole. På den anden side har mange af de yngre svømmere forbedret sig markant det seneste år, og altså næsten formået et løfte arven fra de ældre svømmere. I alt deltog 57 svømmere i år, hvilket er syv flere end sidste år.
 
Odder Svømmeklub vil gerne takke alle sponsorer og frivillige for hjælpen i forbindelse med Sponsorstævnet.

Kategori: Klub Nyheder
Odder Svømmeklub | Nølevvej 6, 8300 Odder