Nye indlæg

Kategorier

Odder Svømmeklub gør opmærksom på sig selv

03-10-2016
Odder svømmerne tog for sig ved weekendens stævne i Thisted med flere sublime præstationer, finalepladser og ikke mindst medaljer.
 
Af: Klaus Bach Christensen
 
I fredags flød der med svømmefødder, frontsnorkler, håndpadler og plader på parkeringspladsen foran Spektrum Odder Svømmehal. Svømmeudstyret og svømmetaskerne blev pakket i bilerne, hvorefter seks propfyldte stationcars satte kursen mod Thyhallen i Thisted. Her skulle klubbens K2- og Medley 1 svømmere konkurrere ved sæsonens første weekendstævne, som havde olympisk glans med blandt andet deltagelse fra Viktor Bromer.
 
 
Fredagens stævneafsnit blev skudt i gang med 100 meter Medley, hvor der svømmes 25 meter af hver stilart. Et løb der havde været højt prioriteret i perioden op til stævnet. Det skulle derfor blive interessant at se, om de unge svømmere skulle høste frugterne af de sidste ugers intense træning. Særligt drengene svømmede rigtig flotte tider, hvor specielt Jacob Lyse Søe virker til at have knækket koden i forhold til svømme hurtigt på de tre forskellige medleydistancer. Under stævnet svømmede han endda så hurtigt, at han allerede nu har kravtid på 400 meter Medley til de Danske Årgangsmesterskaber i 2017.
 
Tvillinger med guld om halsen
Tvillingerne, Alexander og Kasper Johnsen, havde op til stævnet virket rigtig motiveret, og de formåede da også under stævnet at svømme flere spektakulære løb. Alexander svømmede en stor personlig rekord på 800 meter fri efter et godt disponeret løb. Den veludførte præstation resulterede i, at Alexander fik en flot guldmedalje om halsen.
Brormand Kasper gjorde sig bedre på rygcrawldistancerne. Faktisk svømmede han så godt, at han vandt hele tre guldmedaljer på henholdsvis 50-, 100- og 200 meter rygcrawl. Og som flødeskum dertil svømmede Kasper også under de skrappe kravtider til vinterens Danske Årgangsmesterskaber.
 
Kommende førsteholdssvømmere
På K2-holdet er Maja Fridberg og Emma Rasmussen eneste juniorsvømmere. Begge piger markerede sig flot i løbet af weekenden i både rygcrawl- og crawlløbene. Maja formåede at svømme sig videre som den hurtigste pige i sin aldersgruppe til finalen på 50 meter fri – tæt på sin egen personlige rekord. I finalen svømmede Maja 28,25 sekunder på distancen, hvilket er hele 13 hundrededele hurtigere end hendes tidligere rekord. Desværre betød en langsom start, at Maja desværre kun blev nummer to i en yderst tæt finale.
Emma havde i sidste weekend sikret sig selv deltagelse til de danske juniormesterskaber, da hun ved Forum Horsens Cup svømmede under kravtiden på 200 meter rygcrawl. Derfor havde hun i forrige uge igen skulle finde motivationen til at præstere optimalt. Det skulle vise sig, at Emma havde fået skruet hovedet ordentlig på og mentalt var helt klar. Efter flere måneders stilstand på 100 meter ryg lykkedes det endelig Emma at svømme ny personlig rekord på distancen. Om det var den hurtige tid fra sidste weekend, som havde givet Emma blod på tanden, må forblive uvist, men Emma turde for første gang at trykke på distancens første 25 meter. Det skulle vise sig at være en god ide, da hun slog ind et halvt sekund hurtigere end hendes tilmeldingstid.
 
En af klubbens store kulturbære, førsteholdssvømmeren Oliver Degn, deltog også ved stævnet. Han havde i sidste uge været på studietur i Malaga med sin gymnasieklasse, så det var spændende, hvilken forfatning den erfarne svømmer var i efter en uge uden ’rigtig’ svømmetræning. Den manglende træning virkede dog ikke til at genere den unge fyr, som svømmede flere personlige rekorder, og hvor særligt 50 meter butterfly blev forbedret med næsten et halvt sekund under stævnet. Oliver, som er klubbens ældste svømmer, var derfor også yderst tilfreds med, at så mange ting så tidligt på sæsonen allerede ser ud til at virke.
 
På fredag den 7. oktober er næste gang, hvor Odder svømmerne skal i aktion. Her afvikles det årlige Sponsorstævne i Spektrum Odder Svømmehal fra klokken 17.00-19.00. Her er alle mere end velkomne til at komme og kigge, hvor langt det er muligt at svømme for konkurrenceafdelingens svømmere på en time. Der er mulighed for at få kaffe og kage undervejs.

Kategori: Klub Nyheder
Odder Svømmeklub | Nølevvej 6, 8300 Odder