Nye indlæg

Kategorier

Svømmeformen testet til Regionsmesterskaberne

20-09-2016
Det så lovende ud, da Odder Svømmeklubs unge svømmere testede formen til Regionsmesterskaberne, som var svømmernes første stævne i den nye sæson
 
Af: Klaus Bach Christensen
 
Herning Svømmehal: Odder Svømmeklub var mødt talstærkt op til denne sæsons Regionsmesterskaber, som blev afholdt i Herning den 17.-18. september. Klubbens Medley 2-, Talent- og K2-svømmere deltog ved mesterskabet.
 
 
Det første løb var 200 meter Medley, hvor der svømmes 50 meter af hver stilart. Her imponerede de deltagende Odder-drenge med flere store rekorder. Det viste sig dog også, at de unge drenge stadig har meget at lære, da både Jacob Lyse og Mads Emil Hermansen blev diskvalificeret ved ukorrekte vendinger i brystsvømningen. Det kostede henholdsvis en medalje og en kravtid til Vest Danske Årgangsmesterskaber. De ærgerlige diskvalifikationer var dog ikke noget, som drengene havde tænkt sig skulle ødelægge resten af stævnet. Begge svømmede herefter flotte personlige rekorder og vandt flere medaljer som følge.
 
 
"Jeg blev sur over diskvalifikationen, så jeg forsøgte at bruge min vrede til at svømme alt, hvad jeg kunne i mine resterende løb, forklarer 11-årige Mads Emil Hermansen.
 
Om det var drengenes flotte tider på 200 meter Medley, der gav pigerne startvanskeligheder, skal være usagt, men stævnet skulle helt hen til 100 meter fri, inden pigerne for alvor kom i gang. Her svømmede både Cecilie Lauridsen og Maria Winther flotte personlige rekorder. Sidstnævnte havde i øvrigt en helt favorabel dag, som hun kronede med en flot sølvmedalje på 4x50 Medley Mix.
I holdkappen svømmede Maria den sidste tur, 50 meter fri, hvor hun svømmede så hurtigt som 31,19 sekunder. En tid som var mere end to sekunder hurtigere, end hun tidligere på dagen havde svømmet i sit individuelle løb på selvsamme distance.
 
 
”Det føltes rigtig godt! Min træner og jeg havde snakket om at prøve og svømme løbet en smule anderledes end tidligere på dagen. Jeg må dog også indrømme, at jeg blev lidt træt på de sidste 6 meter”, forklarer en yderst tilfreds Maria Winther.
 
Holdkappens sølvmedalje skal i øvrigt tilskrives Kathrine Bech Nielsen, Sander Møller Jürgensen og Mads Emil Hermansen, der også svømmede spektakulære tider.
 
Holdkap giver vinger
Foruden klubbens yngste svømmere svømmede Julie Jensen og Alexander Johnsen også exceptionelt hurtigt i deres holdkapper. Julie og Alexander svømmede begge flere sekunder hurtigere, end da de havde svømmet på den samme distance tidligere på dagen. Noget som glæder klubbens K2-træner, Klaus Christensen.
 
 
”Det seneste halve år har vi virkelig arbejdet på at kunne præstere i holdkapper, som de eksempelvis gør på førsteholdet”, forklarer han. ”Derfor har jeg fokuseret rigtig meget på det interne sammenhold, som skal give lysten til at ofre sig selv i holdets tjeneste. Det, tror jeg, har givet svømmerne mere mod og lyst til at svømme holdkap, også selvom de ikke nødvendigvis vinder en medalje. Og så kan det være, at den lille ’peptalk’ inden holdkapperne lige gav det sidste i forhold til at hive det sidste ud af svømmerne efter en lang stævnedag”, siger Klaus Christensen.
 
 
Dagen startede ud med forældrekørsel fra Spektrum Odder Svømmehal klokken 06.30. Derfor var det helt forståeligt, at de yngste svømmere var en smule trætte, da Regionsmesterskabernes sidste præmieceremoni var færdig 12 timer senere, klokken 18.30.
 
K2-holdet skal dog hurtigt få fyldt tanken med fornyet energi, da det allerede om to uger igen går løs. Her deltager svømmerne ved Concordia Forsikring Cup i Thisted. Et weekendstævne med start fredag den 30. september og finaler. Det hele kan følges direkte på livetiming.dk.

Kategori: Klub Nyheder
Odder Svømmeklub | Nølevvej 6, 8300 Odder