Nye indlæg

Kategorier

Rekordstort antal Team Danmark elever på Odder Gymnasium

15-01-2016
 
De skoleklokkerne ringede ind til årets første skoledag kunne rektor Lars Bluhme byde velkommen til et rekordstort antal Team Danmark støttede elever på Odder Gymnasium. Hele fem svømmere, to roere og en golfspiller er i de kommende skoleår, at finde på klasselisterne.
Team Danmark i samarbejde med Odder Gymnasium og Odder Svømmeklub er en stor succes, og i år er det svømningen og svømmere som er i overtal.
Dertil er der flere svømmere på Odder gymnasium, som ikke er dækket af ordningen, men som svømmer lige så meget, på Odders første hold.

Ordningen sike, at man kan får fir, når man skal til stævner og træninglejre, og der tages hensyn til lektier, når der skal trænes hård eller rejser presser på.
Mads Hjort (yderst til venstre på billedet), sportschef for Odder Svømmeklub er glad for, at vi kan tilbyde voers bedste atleter denne mulighed, og dermed kan man bruge 4 år på at tage gymnasitet, og således klare at svømme de over 20 timer om ugen det kræver, og samtidig få en gymnasie uddannelse med gode karakterer.
Med de ambitioner vi har på førsteholdet, kan det være en udfordring, at få tid til at lave lektier, samt få hvilet og sovet nok. Derfor er et samarbejde mellem atleterne, uddannelsesinstitutionerne og idrætsforeningerne er nødvendighed. Odder Gymnasium har også løftet opgaven ekstremt godt, og virkelig hjulpet med at få kabalen med skoleskema, lektier og træning til at gå op.

Team Danmarks uddannelsestilbud er for atleter, der minimum befinder sig i den nationale elite.
Uddannelsestilbuddet indeholder bl.a.
• Muligheden for at forlænge sin ungdomsuddannelse, og dermed fordele tre års skolegang ud over fire år.
• Supplerende undervisning og flytning af eksamen, hvis man i perioder er fraværende pga. forbunds- eller landsholdsaktiviteter.

I praksis giver Team Danmark ordningen bl.a. svømmerne mulighed for først at møde i skole kl. 9.35 tirsdag og torsdag morgen, hvilket betyder, at de først hopper i vandet kl. 07.30 i stedet for kl. 05.50, som de øvrige 25 konkurrencesvømmere er nødsaget til.

Dette er et vigtigt skridt mod at gøre hverdagen lettere for de bedste atleter. I øjeblikket har Odder Svømmeklubben Nikolaj Isdahl og Lasse Dall tilknyttet juniorlandshold, som begge deltager i stævner med landsholdet udenfor Danmarks grænser, og det er atleter som dem der nyder godt af ordningen.
Seneste har Oder svømmeklub oplevet det største antal jyske mestre på junior og senior plan, og det er mange af teamdanmark svømmerne, der var med at gjore en forskel.

Et sportsligt setup, som det der er i Odder Svømmeklub nu, er en nødvendighed, hvis man vil helt til tops i dansk svømning, og et samarbejde mellem Odder Gymnasium, Team Danmark og svømmeklubben, og nye svømmere som kommer udefra, her hjælper vi til, med at sikre at der søges Team Danmark + gymnasium og alt tilrettelægges til optimal træning, da vi har vores eget bassin ligeså, så hvis der er huller i undervisning, så kan der lægges ekstra træninger ind.

Team Danmark ordningen er en kæmpe fordel for odder og svømmerne og på Odder gymnasium er den ikke begrænset til en enkelt linie eller faste fag.

Kategori: Klub Nyheder
Odder Svømmeklub | Nølevvej 6, 8300 Odder