Nye indlæg

Kategorier

Odder Svømmeklub bruger efterårsferien i Skærbæk

24-10-2016
I svømmesport er træningslejr og efterårsferie uadskillelige
 
Af: Klaus Bach Christensen
 
”Jeg glæder mig rigtig meget,” siger Jeppe Dall, der i efterårskulden er iført en varm jakke og med huen trukket godt ned i panden.
 
Humøret er højt. Efterårsferien er kun et par dage gammel, og om lidt venter fem dage i Skærbæk Kursus- og Fritidscenter. Det er Odder Svømmeklubs K2-svømmere, som står foran Spektrum Odder Svømmehal og tripper for at komme afsted på træningslejr.
 
”Det er altid spændende, hvad der venter, når vi skal på træningslejr. Specielt når vi skal et nyt sted hen, hvor vi ikke før har været,” siger Jeppe Dall.
 
Abeleg og iskaffe
I Skærbæk bliver svømmerne indlogeret i to hytter med en lederhytte mellem sig. Idet K2-holdet, hen over sommeren, er blevet rigtig stort, betyder det, at nogle af drengene må sove på madrasser spredt ud på gulvet i den ene hytte. Det er dog ikke noget, som lader til at genere drengene.
 
”Det er noget af det bedste ved at være på træningslejr! At vi er så sociale, og alle bor i samme hytte,” fortæller Jeppe Dall, mens det allerede virker til, at der er gået abeleg i den for de 11 energifyldte drenge.
 
I pigernes hytte er der en anderledes ro. Her dufter allerede af nylavet the. Pigerne har sat sig sammen i en stor klynge med hjemmetøfler på fødderne, og dyner trukket godt om sig. En enkelt pige skiller sig dog en anelse ud. Hendes kop er fyldt med iskaffe.
 
”Kaffe er så lækkert, men iskaffe er bare bedst. Vil du smage?” griner 13-årige Camilla Angaard Nielsen.
 
Fy for en omgang
I ordet træningslejr ligger der underforstået også en antagelse om en lejr med en masse og ikke mindst hård træning.
 
”Det bliver spændende at se, hvordan holdet som helhed og de enkelte svømmere reagerer på at være på en femdagslang træningslejr med hele ni træningspas,” siger Klaus Christensen, som er holdets træner.
 
Han er dog meget optimistisk og håber på, at han kan flytte nogle af svømmernes grænser, således de unge svømmere kan se sig selv fra nye perspektiver. Helt specifikt glæder han sig til at se, hvordan de ny oprykkede svømmere klarer den øgede træning, men også hvordan de mere erfarne og ældre K2-svømmere reagerer, når der bliver skruet op for antallet af træningspassenes længde.
 
”For pokker det er hårdt,” siger Emma Rasmussen.
 
Hun har lige svømmet en fremragende tid (1.18.6) på en af favoritdistancerne, 100 meter rygcrawl. Et godt tegn på, at hun er i den rette form her godt en uge før hun deltager til sit første mesterskab som juniorsvømmer.
 
Kan svømmere bage?
Det er tirsdag og tid til fis og ballade. Dagens konkurrence handler om at bage, da Den store bagedyst følges tæt af K2-svømmerne. Svømmerne samler sig foran de tre hytter efter formiddagens træningspas. De bliver delt i tre hold og får efterfølgende udleveret 100 kroner. Herefter får holdene en time til indkøb, og to timer til at bage det bedste de kan. I timerne er der en masse grin og stres. Flere kagebunde knækker, og en enkelt kage vil ikke hæve. Problemer er der nok af, hvilket også kommer til at afskygge de endelige kager.
 
”Jeg må sige, at det er svært at finde en vinder,” siger Birthe Dall, som er holdleder under træningslejren og agerer dommer i konkurrencen.
 
Sammen med konkurrencens anden dommer, Klaus Christensen, hæfter de sig grinende ved, at det er godt, at svømmerne trodsalt er bedre til at svømme end at bage.
 
Som alting har også træningslejre en ende. Efter et afsluttende ministævne torsdag eftermiddag, med flere personlige rekorder, pakkede svømmerne atter sammen og satte kursen mod Odder og de resterende feriedage. Den næste udfordring, som venter Odder Svømmeklub er Vestdanske Mesterskaber, som i weekenden afvikles i Hjørring. Her deltager klubbens K1-svømmere og to piger fra K2-holdet.

Kategori: Klub Nyheder
Odder Svømmeklub | Nølevvej 6, 8300 Odder